Video

Så er den nye Samsøfærge søsat

Fredag 21. februar 2020 kl: 16:00

Så er den nye Samsøfærge søsat
Med kun 13 dages forsinkelse er det lykkedes det kinesiske værft at søsætte den kommende hurtigfærge mellem Aarhus og Samsø. Nu forestår er større installationsarbejde inden færgen fragtes til Danmark på et skib. Direktøren for Samsø Rederi håber det vil lykkes at få færgen klar til den 15. juni

”De har prioriteret at få vores færge færdig, selvom kun halvdelen af deres medarbejdere er mødt frem efter ferien ved det kinesiske nytår. Der er en masse rejserestriktioner i forbindelse med corona-virussen”, siger Carsten Kruse, direktør i Samsø Rederi, til TV2 Østjylland.

Nu skal motorer og instrumenter kobles til og testes, inden Søfartsstyrelsen lægger vejen forbi for at godkende skibet, inden det fragtes til Danmark.

Rejsen fra Kina til Danmark ventes at vare omkring 30 dage.

”Vi har valgt at få den fragtet på et større skib hjem, da det både ville tage længere tid, samt slide meget på den at sejle den hele vejen. Samtidig er der hensynet til pirater”, siger Carsten Kruse til TV-stationen,

Se video herunder:

Redaktionen + TV2 ØstjyllandMartin Uhlenfeldt

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.