Verdens største LNG-bunkerskib er klar

Torsdag 26. marts 2020 kl: 16:00

Verdens største LNG-bunkerskib er klar
Foto: Total

Det er verdens største af sin art - og det skal servicere de kommende gigantiske LNG-drevne containerskibe fra CMA CGM, hvoraf det første - CMA CGM Jacques Saade - bliver leveret senere på året. Det nybyggede LNG-bunkerskib er ejet af MOL skal leveres til rederiet i næste måned.

Det nye skib, Gas Agility, har allerede været på testsejladser ved det kinesiske værft i Shanghai. Det har en kapacitet på 18.600 cbm og skal efter leveringen til Singapore, hvor LNG-tankene bliver fyldt op, inden turen går til Rotterdam.

Skibet er chartret ud på en 10-årig kontrakt til Total Marine Fuels, der skal forsyne alle CMA CGMs kommende ni 23.000 teu LNG-drevne containerskibe.

Gas Agility er bygget på Hudong Zhonghua værftet i Shanghai, der også bygger nogle af CMA CGMs LNG-drevne containerskibe, og har kostet mellem 65 og 70 mio. dollar.

Mol har et tilsvarende skib under bygning, der ligeledes er chartret til Total på en 10-årig aftale. Det skal efter planen leveres i 2021 og forsyne CMA CGM´s 15.000 teu store containerskibe i Middelhavet med LNG.

Kilde: TradeWinds

Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.