CMA CGM krise kan give DSV mulighed

Mandag 30. marts 2020 kl: 13:05

CMA CGM krise kan give DSV mulighed
Det store franske shippingkoncern, CMA CGM var allerede inden corona-krisen presset af en enorm gæld. Det har allerede betydet frasalg, men nu kan koncernen blive så presset, at den kan blive nødt til at sælge den nyindkøbte speditør Ceva. Og DSV Panalpina kan være en oplagt køber, mener analytiker.

CMA CGM´s køb af Ceva i fjor bragte shippingkoncernens gæld op i det røde felt. Likviditeten blev presset enormt og CMA CGM besluttede at sælge skibe og havneterminaler for 2 mia. for at lette presset.

Men corona-krisen, et skuffende regnskab og negative udmeldinger fra kreditvurderingsselskabet Moody´s har fået investorerne til at sende kursen på rederiets obligationer mod voldsomt ned.

Og nu kan kan gælden vise sig at blive så tung, at CMA CGM bliver nødt til at sælge Ceva igen, hvis krisen fortsætter.
Og så kan danske DSV Panalpina vise sig som en oplagt køber, mener Michael Field, der er analytiker i Morningstar ifølge Finans.
Og flere andre analytikere er enige - også fordi, DSV tidligere har vist stor interesse for at købe Ceva.

DSV er fortsat travlt optaget at integrere storindkøbet Panalpina og meldte i oktober ud, at koncernen ville være klar til at foretage et nyt indkøb indenfor at 12-18 måneder.

Men det var før corona-krisen, der selvsagt også påvirket arbejdet i den danske transport-gigant.

Kilde: Finans

Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.