Maersk skaffer værnemidler til Danmark

Fredag 3. april 2020 kl: 08:00

Maersk skaffer værnemidler til Danmark
A. P. Møller - Maersk aktiverer sit netværk i Kina for at skaffe respiratorer, masker og andre værnemidler til det danske sundhedsvæsen. Den første af i alt 24 planlagte sendinger ankommer med fly på søndag med masker, visirer, beskyttelsesdragter og 20 respiratorer, oplyser Region Hovedstaden.

Administrerende direktør i A.P. Møller Holding, Robert M. Uggla, er glad for muligheden for at bringe Mærsks netværk, sourcing og transport-kompetencer på banen og hjælpe danskerne med de for tiden helt essentielle værnemidler og respiratorer, skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse:

"Jeg har stor respekt og taknemmelighed for det arbejde, der foregår på hospitalerne. Da vi hørte, at læger, sygeplejersker og andre, som arbejder på hospitalerne, var ved at løbe tør for akutte værnemidler, følte vi, at vi måtte gøre vores yderste for at trække på og udnytte vores forretningsmæssige netværk og muligheder for at hjælpe dem med indkøb og logistikløsninger," siger Robert Uggla.

Maskerne dragterne er testet af sygeplejersker og længer på Rigshospitalet, som har sagt god for kvaliteten.

Den første sending indeholder 100.000 visirer, 30.000 beskyttelsesdragter og 20 respiratorer. Den bliver fulgt op onsdag i den kommende uge, hvor verdens største cargofly lander i København med en last med yderligere 1 mio. masker og 170.000 beskyttelsesdragter. Der er indgået aftale om 24 yderligere sendinger over de næste måneder fra Mærsk med værnemidler, oplyser regionen.

"Medarbejderne skal gå på arbejde uden at være urolige for, om de bliver smittede og risikerer at bære smitten med ud i samfundet og hjem til familien. Og vi skal samtidig sikre, at flest muligt forbliver raske, så de kan hjælpe til på hospitalerne. Aftalen med Mærsk om at sætte deres system til rådighed for at kunne levere store mængder værnemidler er derfor af afgørende betydning, og den hjælp er vi meget taknemmelige for," siger regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Kilde: Region Hovedstaden


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.