Værfts-formand dybt berørt af ulykke

Fredag 24. april 2020 kl: 09:58

Værfts-formand dybt berørt af ulykke
Grete Fighter på bedding ved Grenaa Værft. Foto: Grenaa Værft.

Bestyrelsesformanden for Grenaa Skibsværft, Esben Møller, er dybt berørt af den voldsomme gaseksplosion på uddybningsskibet Grete Fighter, der torsdag morgen kvæstede tre ansatte. Årsagen er endnu ukendt.

Værfts-formand dybt berørt af ulykkeVærfts-formand dybt berørt af ulykke
Esben Møller, bestyrelsesformand, Grenaa Værft.
“Jeg er dybt rørt. Det har været en grim dag, og vi har aldrig oplevet noget lignende her,” siger Esben Møller, der er bestyrelsesformand for værftet til TV 2 Østjylland.

Ulykken skete kort efter frokostpausen ved nitiden, da de ansatte var på vej tilbage på skibet, der ligger på værft i forbindelse med et 5 års syn.

“På vej mod skibets tanksystem sker en kæmpe eksplosion. To mænd er nået ned i bunden af skibet, mens ham der er tættest på udgangen, når at blive hjulpet ud,” fortæller Esben Møller

Politi og brandvæsen bliver alarmeret kl. 9.35, og ansatte på værftet og fra skibet når hurtigt ned til de to i bunden af skibet, der er hårdest ramt af eksplosionen, men kunne ikke bjærge dem.
“Men de blev ved dem, indtil brandvæsenet og ambulancen kom,” siger Esben Møller.

De tre hårdt kvæstede, der bliver fløjet til Rigshospitalet, er ifølge politiet en 31-årig mand fra Norddjurs, en 53-årig mand fra Syddjurs og en 50-årig mand fra Vestfyn.

“Jeg ved ikke mere om deres situation, andet end det er meget alvorligt, sagde Esben Møller i aftes til TV 2 Østjylland.

Ulykken bliver nu efterforsket af politiet og Arbejdstilsynet.

Grete Fighter, der er ejet af Peter Madsen Rederi, lå på værftet for at få foretaget femårs eftersyn.

Ifølge Grenaa Skibsværft skulle uddybningsskibet have foretaget diverse stålarbejder, slørmåling af skrueaksel og ror, fuld service af hjælpe- og hovedmotor, demontering af bund og lænseventiler for service og syn, og en full coating af bund og fribord.
Desuden skulle den gamle gravemaskine demonteret til fordel for en ny.

Kilde: TV 2 Østjylland

Lars Emtekær

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.