Motorleverandør slår ny indtjeningsrekord

Fredag 24. april 2020 kl: 12:50

Motorleverandør slår ny indtjeningsrekord
Hoyer Group, der producerer elmotorer og transmissions produkter, oplevede et forrygende 2019 med en tredobling af overskuddet efter skat til 48,5 mio. kr på baggrund af en solid fremgang i omsætningen og en nær fordobling af driftsresultatet før afskrivninger.

Trods coronakrisen er der tro på fremtiden i Hoyer Group ovenpå det særdeles solide 2019 regnskab.

”Hoyer Group er tilfredse med årets resultat og i særdeleshed den måde, hvorpå vi har formået at eksekvere på den valgte strategi. Det understreger det fortsatte potentiale og organisationens evne til at drive forandringer trods travlhed og vækst.” siger Søren Ø. Sørensen, bestyrelsesformand i Hoyer Group.

Covid-19 gør 2020 til et udfordrende år. Men det stærke 2019-resultat med et omsætningsløft på 37 pct. til 709,4 mio. kr. og en næsten fordobling af driftsindtjeningen (EBITDA) til 83,4 mio. kr. gør - sammen med frasalget af forretningsenheden Hoyer Transmissions - at Hoyer Group ifølge CEO Henrik Sørensen har et stærkt udgangspunkt.

"Trods vores bekymringer om effekten af covid-19 har vi et strategisk såvel som økonomisk afsæt, der gør det muligt at fortsætte udviklingen og imødekomme fremtidige udfordringer. Der er fortsat mange nye muligheder for Hoyer, og vi forventer at kunne komme styrket ud af krisen ved at accelerere med omtanke,” siger han.

Netop det økonomiske fundament fremhæves også af Henrik Sørensen:

”Den nye situation udfordrer vores strategi, men vi har likviditeten til at fortsætte og endda accelerere investeringerne i udvalgte markeder og initiativer. Vi kommer til at prioritere skarpt med et fokus på mere kortsigtede tiltag, der skal bidrage yderligere til vores kunders intensiverede prioritering af supply chain-optimeringer.”

Hoyer Group oplevede i 2019 en stigning i ordreindgangen på 18 pct. og det solide økonomiske resultat betød, at nettogælden blev nedbragt med 28 pct.

Hoyer Transmission blev tidligere i år solgt til den svenske industrigruppe Axel Johnson International, fordi Hoyer Group ønsker at fokusere på udviklingen af den primære forretningsenhed Hoyer Motors, der producerer elektromotorer.

Kilde: Hoyer Group

Lars Emtekær

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.