Coronakrisen kan bremse Desmi-salg

Mandag 4. maj 2020 kl: 11:03

Coronakrisen kan bremse Desmi-salg
Den hurtigtvoksende nordjyske pumpevirksomhed bliver måske alligevel ikke solgt lige foreløbig. Ejeren, Henrik Sørensen, indledte ellers tidligere i år undersøgelser af muligheden for at sælge den succesrige virkomhed, der blandt producerer ballastvandsystemer og andre pumpeløsninger til den maritime sektor.

“Fra at være sikker på, at det er noget, vi ville gå i markedet med, så er det noget, vi nu vil overveje. Med corona er der kommet en helt anderledes verdensorden, det må jeg vedstå. Der er nogle, der stadig vil investere og nogle, der ikke vil,” siger topchef og hovedaktionær Henrik Sørensen til Børsen.

Selskabet opnåede i 2019 det bedste år i sin 185 år lange historie med et løft af omsætningen fra 900 mio. kr. til knap 1,6 mia. kr og en femdobling af resultatet til 230 mio. kr.

Det var ikke mindst efterspørgslen efter Desmi´s systemer til rensning af ballastvand og pumper til scrubbere, der var med til at sikre rekordresultatet.

Kilder vurderede tidligere overfor Børsen, at Henrik Sørensen ville kunne indkassere minimum 3 mia. kr. ved et salg af Desmi.

Men det er næppe sandsynligt i den nuværende coronakrise.

Henrik Sørensen understreger dog overfor Børsen, at salgsplanerne ikke er taget af bordet. Han vil først tage endelig stilling, når Handelsbankens corporate finance afdeling til august er færdige med sine analyser af virksomheden.

Kilde: Børsen

Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.