Karstensen Gruppen styrket ud af 2019

Onsdag 6. maj 2020 kl: 12:58

Karstensen Gruppen styrket ud af 2019
Karstensen Gruppens virksomheder leverede i i 2019 et positivt resultat på 31,5 mio. kr. efter skat, hvilket er en solid fremgang i forhold til 2018. Trods Cornonakrisen ser Gruppen positivt på 2020, omend såvel omsætning som resultat forventes at lande på et lavere niveau.

Karsten Gruppen nåede i 2019 en omsætning på knap 1,3 mia. kr. og et driftsresultat på 42,5 mio. kr. hvilket er godt 15 mio. kr. mere end i 2018, ligesom resultatet efter skat også steg markant med 13 mio. kr. til 31,5 mio. kr.

“Vi har leveret et resultat, som vi er tilfredse med og som i høj grad skyldes, at vi på grund af seneste udvidelser med eget skrogværft i Polen og KS Elektro kan tilbyde den samlede pakke til vores kunder i form af både design, nybygning og service på eftermarkedet med høj effektivitet og know how i arbejdet,” siger adm. dir. Knud Degn Karstensen i en kommentar til regnskabet.

Skrogværftet i Polen blev startet i slutningen af 2018 og har i løbet af 2019 leveret 4 skrog til værftet i Skagen. Og investeringen i egen skrogproduktionsfaciliteter har været afgørende for at fremtidssikre og udvikle skibsbygningsproduktionen og virksomhederne i Skagen, skriver Gruppen.

Karstensen Shipyard Polen beskæftiger nu knap 500 medarbejdere og underleverandører - eller omkring det samme antal på på Karstensens Skibsværft i Skagen, der i fjor afleverede 5 nybygninger til Danmark, Norge og Shetland.

Også reparationsafdelingen i Skagen leverede et resultat, der betegnes som “tilfredsstillende” i et marked præget af stor konkurrence.

Karstensen Gruppen ligger inde med en ordrebeholdning på bygning af 16 nye fiskefartøjer til en samlet værdi på over 2,5 mia. kr. samt en række større ombygningsentrepriser, der ifølge gruppen “giver et godt grundlag for fremtiden, hvor der forventes god aktivitet og beskæftigelse både i det kommende år - og årene derefter”.

Karstensen Gruppen består udover hovedvirksomheden Karstensens Skibsværft A/S af virksomhederne Danish Yacht A/S, KS Elektro A/S, Nuuk Værft A/S og Karstensen Shipyard Poland.

​Kilde: Karstensen Gruppen


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.