MHI Vestas i nabostrid med Fayard

Mandag 18. maj 2020 kl: 13:12

MHI Vestas i nabostrid med Fayard
Arkivfoto

MHI Vestas er bekymret for de ansattes sundhed i Lindø Industripark, efter at maling - der angivelig stammer fra nabovirksomheden Fayard - for nyligt blæste ind over hegnet og ramte flere ansatte der var i gang med et kursusforløb.

Episoden har nu fået MHI Vestas til at klage over Fayard til Kerteminde Kommune.

”Flere deltagere kunne simpelthen smage det her maling. De tog efterfølgende billeder af deres arme og deres udstyr, og jeg kan jo se, at der er de her nedfalds-kemikalier eller malerprodukter på dem. Fysisk på huden, på brillerne, på deres tøj”, siger Martin Bjerregaard, produktionsdirektør i MHI Vestas, til Fyens Stiftstidende.

Det er ikke første gang at MHI Vestas mener, at det er blevet ramt af flyvende maling fra nabovirksomheden. En tidligere episode endte i en politianmeldelse.

På Fayard siger værftsejer Thomas Andersen, at han mener at værftet overholder reglerne - men beklager, hvis der har været et forbisprøjt.

”Hvis Vestas' medarbejdere som påstås har fået maling på sig, så er der en mulighed for, at det kan være Fayard. Man skal også bare lige huske, at Vestas samt andre firmaer derude også udfører overfladebehandling”, siger Thomas Andersen til avisen.

Kilde: fyens.dk


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.