Rundspørge: Maritim industri hårdt presset

Fredag 29. maj 2020 kl: 13:55

Rundspørge: Maritim industri hårdt presset
Jenny N. Braat, adm. dir. i Danske Maritime.

Den danske maritime industri lider hårdt under coronakrisen og kigger for mange virksomheders vedkommende ned i ordrebøger, der enten er tomme eller bliver det snart. Det viser en rundspørge foretaget af Danske Maritime.

Det er tredje gang siden Coronakrisen ramte Danmark, at Danske Maritime laver en rundspørge blandt sine medlemmer for at belyse, hvordan den påvirker dem. Og svarene giver anledning til alvorlig bekymring, mener organisationen.

På spørgsmålet om, hvor langt ud i fremtiden, de adspurgtes ordrebøger rækker, var svarene langt fra opløftende.

Hos knap 18 pct. er ordrebogen tom, knap 29 pct. kan kun se tre måneder frem, knap 27 pct. kan se op til ni måneder frem, og kun knap 27 pct. har ordrer udover de ni måneder, viser svarene på rundspørgen.

“Tallene ser desværre ud, som jeg havde frygtet,” siger Jenny Braat, adm. direktør hos Danske Maritime.
“Der er tale om ordrebøger, som rækker markant kortere ud i fremtiden, end hvad vi normalt kender til. Der kan selvfølgelig være forskel mellem de forskellige typer af virksomheder, men dette samlede billede er meget usædvanligt og virkelig bekymrende,” fastslår hun.

Danske Maritime mener, at coronakrisen for eksportvirksomhederne bliver mere langvarig, end de øvrige nationale udfordringer og ønsker derfor en “langsom og gradvis udfasning af hjælpepakkerne” og bedre eksportfinansiering, så virksomhederne “kan konkurrere på lige vilkår”.

“Konkurrencen i den maritime branche er på verdensplan utroligt hård, og vi skal som samfund gøre, hvad vi kan for, at Danmark ikke mister vigtige markedsandele og i kølvandet på det tusindvis af arbejdspladser,” siger Jenny Braat.

Rundspørgen viser også, at mange virksomheder i øjeblikket er interesseret i at få opkvalificeret og videreuddannet medarbejdere på alle niveauer.

“Særligt indenfor hele det digitale felt og indenfor innovation ser virksomhederne et behov for at lære nyt,” skriver Danske Maritime.

Kilde: Danske Maritime 
Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.