Aarhus Havn køber miljøvenlig bugserbåd

Mandag 1. juni 2020 kl: 09:00

Aarhus Havn køber miljøvenlig bugserbåd
Aarhus Havn investerer nu i en ny bugserbåd til godt 45 millioner kroner. Bugserbåden, der skal bygges af det tyrkiske værft Uzmar Shipbuilding, er langt mere miljøvenlig og effektiv i forhold til den gamle bugserbåd Hermes, som den skal erstatte.

”Værftet levede op til alle vores minimumskrav, og samtidig kan de levere en bugserbåd, der kan sejle på én motor, når vi sejler frem og tilbage til det skib, der skal bugseres, mens vi kan benytte begge skibets motorer under selve bugseringen,” siger Nicolai Krøyer, kundechef i Aarhus Havn.

Den nye bugserbåd, der bliver leveret til Aarhus Havn, i sommeren 2021, er desuden markant stærkere end 40 år gamle bugserbåd, Hermes, der vil blive solgt til anden side. Den nye båd kan trække 65 tons pæletræk, hvilket er 20 tons mere end Hermes.

”Den har ikke bare stor styrke, den har også markant bedre manøvreringsmuligheder via et Azimuth Stern Drive, og kan dermed assistere de helt store skibe, der anløber Aarhus, med udpræget præcision”, siger Nicolai Krøyer.

Fremover vil Aarhus Havn desuden kunne assistere Østjyllands Brandvæsen fra vandsiden med den nye bugserbåd, idet den bliver leveret med en vandkanon.

Aarhus Havns anden bugserbåde, Aros, fortsætter som hidtil sit arbejde i havnen, og den skal således anvendes sammen med den nye bugserbåd i de tilfælde, hvor der er brug for to bugserbåde.

Det tyrkiske værft vandt ordren efter et EU-udbud.

Kilde: Aarhus Havn


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.