Atomdrevet ubåd ventes gennem Storebælt

Onsdag 3. juni 2020 kl: 11:50

Atomdrevet ubåd ventes gennem Storebælt
Jesper Blaabjerg Andersen var på pletten med sit kamera i juli 2018, da den atomdrevne russiske ubåd Orel passerede Langeland.

Igen i år ventes danske farvande at få besøg af russiske flådefartøjer - herunder den atomdrevne ubåd Orel - når de skal deltage i den russiske flådeparade ved Sankt Petersborg i juli. Det skriver The Barents Observer.

2020 vil blive det fjerde år i træk, hvor den russiske Nord-flåde sender en atomdrevet ubåd ned gennem danske farvande, fordi det skal deltage i den årlige flådeparade i Sankt Petersborg. I år vil også destroyeren Vice-Admiral Kulakov være blandt deltagerne, skriver The Barents Observer på baggrund af oplysningerne i det russiske forsvarsministeriums avis.

Sidste år var det den atomdrevne russiske ubåd Smolensk, missilkrydseren Marshal Ustinov, destroyeren Severomorsk og slæbefartøjet SB-406 passerede gennem dansk farvand, overvåget af det danske forsvar.

Den atomdrevne ubåd Orel, der tilhører Oscar-II klassen, er blandt de største i verden og sejlede også igennem dansk farvand i 2018 på vej mod flådeparaden, hvor den var ledsaget af destroyeren Severomorsk.
Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.