Massiv stigning i hacker-angreb

Søndag 7. juni 2020 kl: 10:00

Massiv stigning i hacker-angreb
Der har været en voldsom stigning på 400 pct. i antallet af hacker-angreb siden februar 2020 sammenfaldende med perioden, hvor den maritime industri i højere grad benyttede teknologi og flere medarbejdere har arbejdet hjemmefra på grund af Coronakrisen.

Tallene stammer fra det israelske cybersikkerhedsfirma, Naval Dome, der mener, at pandemien efterflader både den maritime- og offshoresektoren mere sårbar overfor cyberangreb end tidligere .

Det skyldes blandt andet, at risikoen for smitte og de deraf følgende rejserestriktioner har forhindret teknikere i at komme ud på skibene for at foretage service og opgraderinger af kritiske systemer.

I stedet har de ifølge sikkerhedsfirmaet løst problemerne ved at omgå de etablerede sikkerhedsprotokoller og på den måde efterladt systemerne åbne for angreb.

“Når der bliver skåret i budgetterne og på grund af manglen på serviceteknikere, ser vi skibs- og rigpersonlae forbinde deres kritiske systemer til netværk på land i kortere perioder at udføre software-opdateringer. Det betyder, at deres IT-systemer ikke længere er holdt adskilt fra kritiske systemer, der kan være af ældre dato og dermed meget sårbare overfor cyberangreb,” siger Itai Sela, der er CEO i Naval Dome.

Kilde: Offshore Energy

Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.