Alvorligt hackerangreb mod norsk værft

Torsdag 11. juni 2020 kl: 08:50

Alvorligt hackerangreb mod norsk værft
Vard Langsten er en af værftsgruppens fem lokationer i Norge. Foto: Vard

Den norske værftkoncern Vard blev 2. pinsedag udsat for et hackerangreb, der angiveligt har krypteret de fleste af koncernens servere. Vard´s italienske ejere, Fincantieri, bekræfter, at Vard er blevet ramt af en kryptovirus.

Flere norske medier har uden held forsøgt at få en kommentar fra ledelsen i Vard. Politiet bekræfter overfor et lokalt norsk medie, at angrebet har fundet sted.

“Det er korrekt, at Vard er ramt af et hackerangreb. Men hvilken type og hvilke konsekvenser det får for selskabet, ønsker vi ikke at udtale os om nu. Men det er en kompleks sag, og vi arbejder sammen med kriminalpolitiet for at løse sagen bedst muligt,” siger politiinspektør Kjell Arne Hestad fra Møre og Romsdal politidistrikt.

Avisen Nordre skriver, at flere ansatte i selskabet har fået en SMS om at fyringer kan blive nødvendige efter angrebet.

Vard-koncernen med hovedkontor i Ålesund har ni værfter og en række afdelinger i 13 lande med i.alt 8.300 ansatte. Den italienske værftsgruppe Fincantieri er hovedaktionær.

Kilde: e24. no

Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.