Næssundfærgen modtager stor donation

Søndag 14. juni 2020 kl: 10:00

Næssundfærgen modtager stor donation
Den 55 år gamle Næssundfærge er still going strong på overfarten mellem Mors og Thy, men alderen tynger den aldrende dame. En donation på en halv million fra AP Møller Fonden og 360.00 kroner fra Skibsbevaringsfonden sikrer nu at færgen kan renoveres.

”Pengene skal gå til en række særlige renoveringsarbejder og forbedringspunkter for at understøtte færgens levetid”, siger Henrik Olsen, der er formand for færgeoverfarten til TV2/Midt-Vest.

”Det betyder rigtigt meget, at vi kan værne om den bevaringsstatus, som den gamle dame har, samtidig med at vi kan udgøre både et stabilt og kulturhistorisk forbindelsesled på en af Danmarks ældste færgeoverfarter”, siger Henrik Olsen.

De forskellige tiltag der skal sikre færgens fortsatte drift, vil blive udført de kommende år.

Næssund har blads til 12 biler og 99 passagerer. Den er bygget på Søren Larsen & Sønners skibsværft i 1964, oprindelig til Sallingsund Færgefart, der blev indstillet i 1978 da Sallingsundbroen blev indviet.

Redaktionen


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.