Bunker-chefer tiltalt for milliard-fusk

Tirsdag 16. juni 2020 kl: 10:55

Bunker-chefer tiltalt for milliard-fusk
Coastal Oil lukkede i december 2018. Foto: Coastal Oil.

To tidligere højtplacerede medarbejdere i bunkerselskabet Coastal Oil i Singapore er angiveligt blevet tiltalt for at have forsøgt at snyde otte banker for mere end 2,2 mia. kr. Bedrageriet skulle være sket ved at søge lån på baggrund af fiktive kontrakter og fakturaer.

De to tiltalte, en 34-årig kvinde og en 60-årig mand, havde begge betroede stillinger i bunkerselskabet, som de brugte i forsøget på at lokke mere end 340 mio. dollar - ca. 2,2 mia. kr. ud af i alt otte banker i Singapore og Hong Kong.

Ifølge politiet står den 60 årige tidligere CFO i selskabet overfor et anklageskrift med 58 punkter, mens kvinden står overfor anklager om 63 lovovertrædelser - nok til at sende dem i fængsel på livstid, hvis de bliver dømt.

Kilde: TradeWinds

Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.