Ny elektrisk havnebus stødt ind i husbåd

Fredag 19. juni 2020 kl: 11:50

Ny elektrisk havnebus stødt ind i husbåd
Havnebusserne – der sejler mellem en række stoppesteder i Københavns Havn – har indstillet anløb af stoppestedet Holmen Nord. Det sker efter at en af de nye elektriske havnebusser under en prøvesejlads måtte undvige en fritidssejler nær stoppestedet og derfor ramte en husbåd.

”Vi vurderer, at det pt. ikke er forsvarligt at lægge til ved stoppestedet Holmen Nord. Årsagen er for meget trafik og mindre plads på vandet, og det skaber blinde vinkler både for havnebusserne og for andre sejlende i området”, skriver Movia, der driver havnebusserne, til TV 2 Lorry.

”Vi henviser kunderne til i stedet at benytte stoppestedet ved Operaen og undskylder ulejligheden. Omlægningen er skiltet på stoppestedet, og det står også DOT's hjemmeside og på Rejseplanen”, hedder det videre.

De nye elfærger blev leveret for sent fra det polske værft hvor de er bygget, og efterfølgende har coronakrisen betydet at de endnu ikke er taget i brug.

Kilde: TV2/Lorry


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.