Kongsberg køber Clipper spin-off

Onsdag 1. juli 2020 kl: 09:55

Kongsberg køber Clipper spin-off
Anders Bruun, CEO, COACH Solutions og Hege Skryseth, topchef i Kongsberg Digital underskrev aftalen digitalt. Foto: Kongsberg.

Norske Kongsberg Digital har købt Coach Solution, der er leverandør af løsninger til overvågning og optimering af skibe. Systemet blev oprindelig udviklet af Clipper Group, der i 2016 flyttede aktiviteten over i det selvstændige selskab. Siden har Coach oplevet markant vækst.

Coach Solutions har i dag solgt over 900 licenser til sin software, der indeholder en række redskaber til overvågning af skibes drift og til beregning af de mest hensigtsmæssige ruter baseret på vejrudsigterne.

“Styrken i Coach Solutions produktudbud ses tydeligt i form af deres hurtige vækst. Deres evne til at levere løsninger, der imødekommer kunders mest presserende behov, demonstrerer teamets indsigt i kundernes største hovedpiner og niveauet af digital modenhed,” siger Hege Skryseth, der er topchef i Kongsberg Digital.

Hun peger på, at Coach Solutions produkter i høj grad komplementerer Kongsberg Digitals egne produkter og at de derfor vil være strategisk vigtige for Kongsberg Digitals fortsatte udvikling.

Peter Nordborg, der er CEO i Clipper Bulk A/S, glæder sig over at have udviklet Coach fra starten til i dag at være blandt industriens ledende softwareløsninger til optimering af skibes drift og rutelægning.
“Men softwareudvikling er ikke en kernekompetence for Clipper, og vi er glade for, at Coach med Kongsberg vil have en dedikeret, langsigtet og teknologi fokuseret ejer, der kan accelerere Coach´s udvikling og implementering,” siger Peter Nordborg.

Det nye navn efter købet, der faldt endelig på plads 30. juni, er Kongsberg Coach Solutions.
Kilde: Kongsberg


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.