Video

Jørn Utzons specialdesignede sejlbåd til salg

Lørdag 4. juli 2020 kl: 10:00

Jørn Utzons specialdesignede sejlbåd til salg
Foto: DBA Guide

Den verdenskendte danske arkitekt Jørn Utzons specialdesignede sejlbåd, er nu sat til salg efter 50 år i familiens eje. Sejlbåden, der kan købes via Den Blå Avis, er bygget i 1970 - og er en kloning mellem en klassisk sejlbåd og en katamaran.

”Båden blev bygget som et eksperiment til eget brug og har aldrig været tænkt produceret i flere eksemplarer”, siger Jørn Utzons søn, Jan Utzon til DBA Guide.

”Min fars idé var at designe en båd, som kunne rumme familien og samtidig sejle hurtigt. Det kræver en sejlbåd, vandet kan bevæge sig nemt udenom. Derfor havde han et ønske om at undersøge muligheden for at designe nye skrogformer”, fortæller Jan Utzon.

Båden er udstyret med to små kahyttet, som befinder sig ude i hver sin ende af katamaran-agteret.
Dertil er sofa-arrangementet muligt at lave om til en dobbeltseng. Jan har nemlig et bord, der kan slåes op, så en madras kan lægges på, sådan så sofaerne forenes til en dobbeltseng.

Køkkenet er småt, men godt, og overfor køkkenet findes et lille hjørne, hvor skibets kaptjan kan fordybe sig i sejladsens planlægning.

Båden er udstyret med Bermuda Rig - et storsejl, en rullefok og en spiler. Bådens motor er en Yanmar diesel med 35 hestekræfter.

Den sejlende Utzon er 35 fod lang, 3,3 meter i bredde og med en dybgang på 1,8 meter . Vægten er 5 tons.

Kilde: DBA Guide

Se video af båden herunder:Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.