Slut med tocifrede mia-opkøb i Maersk

Tirsdag 7. juli 2020 kl: 10:59

Slut med tocifrede mia-opkøb i Maersk
Vincent Clerc, CEO i Ocean and Logistics i Maersk.

A.P. Møller - Maersk forventer ikke at indgå store opkøb til tocifrede milliardbeløb som Hamburg Süd foreløbig, siger Vincent Clerc, CEO for Ocean & Logistics i selskabet, til Børsen efter gårsdagens meddelelse om købet af det svenske toldbehandlingsfirma KGH Customs Service.

Maersk går benhårdt efter at få udbygget sine landbaserede forretninger, som det skete tidligere på året med købet af det amerikanske logistikselskab Performance Team til 3,8 mia. kr. og senest det svenske firma til 1,8 mia. kr.

“Vi leder efter platforme, som vi kan tage ind i Mærsk og hjælpe os med at vokse. Vi skal ikke have noget, der er alt for bredt og stort, for så ender vi med at få en masse ting med i handlen, som vi ikke har brug for,” siger Vincent Clerc til Børsen.

Med købet af KGH Customs Service udvider Maersk sit setup på dette område fra 15 til 22 lande med et toldprodukt, som ifølge Vincent Clerc er “bedre” end Maersks eget.

Opkøbet er et led i koncernens strategi om at komme til at eje hele transportkæden, når en container fragtes rundt i verden.

Kilde: Børsen

Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.