Aarhus Havn indvier ny lystfisker-platform

Onsdag 25. november 2020 kl: 16:00

Aarhus Havn indvier ny lystfisker-platform
De nye lystfisker platform med Molslinjens nye færgeleje i baggrunden. Foto: Aarhus Havn.

Garanti for fangst gives ikke, men udsigten over Aarhus Bugten og til Molslinjens færger fejler ikke noget fra den nye fiskeplatform, som Aarhus Havn netop har indviet. Platformen er 12 meter lang og 2,5 meter bred og er placeret for enden af Østmolen.

”Jeg glæder mig over, at det kan lade sig gøre at tilbyde fritidsfiskeri på Danmarks største erhvervshavn. Fordi vi modtager international skibstrafik, skal vi leve op til meget strenge sikringskrav, og derfor er store dele af havnen lukket for offentligheden. Men til gengæld bestræber vi os på at finde løsninger og muligheder for at tilbyde borgerne adgang, hvor det er muligt. Og det er den nye fiskeplatform et godt eksempel på, ” siger Thomas Haber Borch, der er havnedirektør i Aarhus.

Det er Aarhus Havn, der har bygget fiskepladsen, og i planlægningsfasen har man rådført sig med formanden for Østjyske Lyst- og fritidsfiskere Arne Bager. Hans bud er, at der er ca. 5000 lystfiskere i Aarhus, idet Facebook-gruppen ”Fiskeri på Aarhus havn” tæller et sådan antal. Hans egen forening har ca. 1000 lystfiskere som medlemmer.   

Kilde: Aarhus HavnRedaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.