Landstrømsanlæg på vej i Korsør Havn

Mandag 14. juni 2021 kl: 10:58

Landstrømsanlæg på vej i Korsør Havn
Foto:Korsør Havn.

Støj og skadelige svovlpartiker bliver snart fortid i Korsør havn. Et nyt landstrømanlæg fra Soft & Teknik og Schneider Electric skal forsyne skibe og kraner med grøn vindmøllestrøm. Dermed går Korsør Havn fra at være strømforbrugende til at blive strømproducerende.

Med en investering på syv mio. kr. vil Korsør Havn sikre, at skibe i fremtiden ikke skal lade dieselmotorerne kører i mange timer, når de ligger ved kaj.

Elektrificeringen af Korsør Havn er netop blevet underskrevet i samarbejde med leverandøren af landstrømanlæg Soft & Teknik samt den globale specialist i energioptimering og automation, Schneider Electric.

Finansieringen på syv millioner dækkes delvist af midler fra EU's NON-Stop Projekt, der bidrager med 1,5 millioner kroner, samt af Korsør Havn, som ejes af Slagelse Kommune.
 
”Vi betragter landstrømanlægget som en investering i havnens fremtid, først og fremmest fordi, det kan tiltrække flere skibe og skabe vækst i Korsør havn og by. Den sparede CO2-udledning smitter samtidig direkte af på kommunen, som dermed kommer tættere på at nå sine klimamål og kan vise, at det er en kommune, der tager den grønne omstilling seriøst. Ultimativt kan det potentielt også tiltrække nye borgere til byen,” siger Jimmi Jørgensen, Havnedirektør i Korsør Havn.

Landstrømsanlægget vil spare CO2, der svarer til udledningen fra 4.000 biler dagligt, lyder estimatet.

”Fordi skibenes motorer er forskellige, og fordi vi ikke har noget fast tal på, hvor mange skibe der kommer, og hvor længe de ligger i havn, er det svært at udregne de konkrete CO2-besparelser, men vi estimerer, at CO2-besparelsen fra den daglige drift årligt vil svare til at 4.000 færre biler dagligt kører rundt i Korsør by, som har 14.500 indbyggere. Det er med andre ord noget, der vil give et betydeligt aftryk i lokalsamfundet,” siger René Andersen, Renewable Key Account Manager hos Schneider Electric.

Kilde: Korsør Havn


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.