Dansk vindmølleskib udflages til Japan

Fredag 26. november 2021 kl: 09:17

Dansk vindmølleskib udflages til Japan
Det er snart slut med at se Dannebrog veje over installationsskibet Sea Challenger. Skibets ejer, belgiske DEME, har besluttet at udflage det gigantiske installationsskib til japansk flag. Det sker i forbindelse med en ny satsning på det japanske marked.

Sea Challenger er bygget af Cosco Shipyard Group i Kina, og blev leveret til danske A2SEA i 2014. Sea Challenger er søsterskib til Sea Installer der blev leveret til A2SEA i 2012.

I 2017 blev A2SEA købt i 2017 af GeoSea, et datterselskab af belgiske DEME, der dog valgte at beholde installationsskibene på dansk flag.

Beslutningen om at sætte Sea Challenger under japansk flag er en følge af, at DEME har indgået et partnerskab med japanske Penta Ocean Construction om at satse på det hastigt voksende japanske marked for havvind.

Inden Sea Challenger skal løse sin første opgave på det japanske marked i 2025, skal skibet gennemgå en større ombygning og opdatering.

Redaktionen


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.