To installationsskibe flyttes til dansk flag

Mandag 29. november 2021 kl: 09:31

To installationsskibe flyttes til dansk flag
Cadeler har besluttet at flage deres to store installationsskibe, Wind Orca og Wind Osprey ind til dansk flag. Flagskiftet sker mandag og markeres med en reception i Esbjerg hvor Wind Orca i øjeblikket ligger til kaj.

"Danmark har som søfartsnation et rigtigt godt ry, og det vil vi gerne bakke fuldt op om. Vi vil gerne være med til at give dansk søfart en endnu stærkere stemme både internationalt og herhjemme. Det gælder på klimaområdet, men også om at sikre den fortsatte tilgang af dygtige medarbejdere, som bliver et vigtigt konkurrencevilkår i fremtiden”, siger Mikkel Gleerup, adm. direktør i Cadeler.

Cadeler har bestilt to skibe mere, som de ligeledes forventer skal sejle på dansk flag.

”Det danske flag er et stærkt flag, og rederierne vælger Dannebrog, fordi det signalerer kvalitet. Cadeler er i rivende udvikling med base på hovedkontoret i København, og jeg er enormt stolt over, at de nu også vælger at flage ind. Det gør kun Danmark endnu stærkere som søfartsnation, og styrker os yderligere på offshore vind”, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Danske Rederier har opgjort andelen af danskopererede offshore-skibe på dansk flag, og den ligger på 86 procent af den samlede danske offshore-flåde.

45 rederier er i dag helt eller delvist beskæftiget med havvind herhjemme. De er i hård konkurrence med rederier fra specielt Holland, Storbritannien og Norge, og konkurrencen bliver kun større i takt med at markedet for havvind ser ud til at vokse drastisk i de kommende år.

I 2018 valgte Folketinget at inkludere opførsel af havvindmøller i de særlige sømands- og selskabsskatteordninger for skibsfarten. Det har gjort Dannebrog mere konkurrencedygtigt for offshore-branchen og er grunden til, at flere vælge at flage ind.

RedaktionenRedaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.