Maersk Tankers vokser med græske skibe

Tirsdag 30. november 2021 kl: 08:00

Maersk Tankers vokser med græske skibe
Stadig mere komplekse krav og en usikker fremtid, har fået flere græske redere til at overlade driften af deres skibe til Maersk Tankers, der nu har 19 græske tankskibe med i rederiets pools, der sammenlagt tæller mere end 220 skibe.

“Med Velos Tankers som et af de sidst tilkomne, er antallet af græske rederier blandt vores poolpartnere vokset fra to i starten af året til nu syv”, siger Eva Birgitte Bisgaard, CCO i Maersk Tankers til Tradewinds.

Mange græske rederier har specialiseret sig i tankskibsfart, og græske redere kontrollerer i dag godt 30 procent af verdensflåden. Typisk har grækerne drevet deres egne tankskibe, men det mønster er måske under opbrydning.

”Vi har haft græske redere i vores puljer før, men interessen er virkelig vokset i år. Det er i høj grad den øgede kompleksitet - det regulatoriske perspektiv, emissionsdagsordenen og usikkerheden om de fremtidige brændstoffer - der samme med de hårde markeder gør, at vi har været i stand til at komme i dialog med mange af de græske redere", siger Eva Birgitte Bisgaard.


Siden 2018 er antallet af tankskibe i Maersk Tankers pools vokset med mere end 40 procent, og når rederiet ser sig om efter nye partnere, handler det ikke om, hvilke lande de kommer fra.

”Vi er interesseret i nye partnere, uanset hvor de kommer fra”, siger Eva Birgitte Bisgaard til avisen.

Kilde: Tradewinds


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.