Krisepsykologer sendt ned til Esbern Snare

Onsdag 1. december 2021 kl: 08:00

Krisepsykologer sendt ned til Esbern Snare
Krisepsykologer fra Forsvarets Veterancenter i Ringsted er sendt med fly til Ghana, hvor de er gået om bord på fregatten Esbern Snare for at hjælpe besætningen med at bearbejde det sammenstød med formodede pirater, der i sidste uge førte til en ildkamp, hvorunder fire pirater blev dræbt.

Det oplyser forsvaret.

Besætningen har været samlet i de grupper, som de var indsat i under hændelsen, for at tale deres oplevelser igennem. Enkelte er påvirkede af hændelsen, men det overordnede billede er, at besætningen har det godt. Efterbearbejdelsen forsætter i den kommende tid.

Hændelsen har medført, at Esbern Snare nu behandler en såret pirat på skibets hospital, mens yderligere tre opholder sig i skibets tilbageholdelsesfaciliteter. De frihedsberøvede pirater har det efter omstændighederne godt. De afdøde er efter en respektfuld ceremoni ved skibets præst anbragt under køl. Dette er både af sundhedsfaglige hensyn og for at sikre muligheden for evt. senere overdragelse af de afdøde.

Den ene af specialoperationsbidragets RHIB’er blev beskadiget af skud under ildkampen. Der er tale om skader i selve skroget og i en ponton. Begge dele bliver repareret ombord, og skibet har fortsat mulighed for at indsætte specialoperationsbidraget, hvis der igen opstår behov for det.

Redaktionen


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.