Kystredningsstation mangler mandskab

Onsdag 1. december 2021 kl: 10:02

Kystredningsstation mangler mandskab
Kystredningsstation Hanstholm er normeret til at have otte frivillige redningsmænd, der sammen med stations fire fastansatte skal bemande de to fartøjer redningsstationen råder over - redningsbåden C.B Claudi og en hurtigtgående RIB. Men det kniber med at skaffe frivillige.

”Ni ud af 10 gange er både Claudi og stationens lette, hurtiggående båd i aktion på samme tid - og det kræver mindst seks mand”, siger stationsleder Morten Olsen til Nordjyske Stiftstidende.

I øjeblikket har redningsstationen kun fire frivillige, hvoraf kun de to reelt er til rådighed - da en er sygemeldt og en anden er udenbys på kursus i længere tid.

”Lige nu er mit skrækscenarie, at vi er så få folk, at vi ikke kan få C.B. Claudi i aktion,” siger Morten Olsen til avisen.

Ifølge Morten Olsen var der før i tiden langt flere fiskefartøjer og arbejdspladser i havnen, end det er tilfældet i dag. Derfor er rekrutteringsgrundlaget svundet kraftigt ind. Dertil kommer, at frivilligt arbejde ikke trækker så meget som tidligere, og at virksomhederne heller ikke er så villige til at give afkald på medarbejdere der tilkaldes til redningsopgaver, i det omfang de var tidligere.

Kilde: nordjyske.dk


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.