Esbjerg vil forbedre forhold for chauffører

Fredag 3. december 2021 kl: 15:13

Esbjerg vil forbedre forhold for chauffører
Arkivfoto

Øgede trafikmængder får nu Esbjerg Havn til at se på tilkørselsforholdene og forholdene for ventende lastbiler på havnen. Samtidig udarbejdes en analyse af de fremtidige behov. Det sker i samarbejde med ITD, der er brancheorganisation for dansk vejtransport.

Vi er derfor glade for, at ITD sammen med en gruppe transportvirksomheder vil dele deres viden med os om forholdene, så vi hele tiden kan fremtidssikre havnen”, siger Dennis Jul Pedersen, havnedirektør i Esbjerg Havn.

”Samarbejdet rækker ud over de konkrete udfordringer om tilkørselsforhold til og fra havnen. Det vil også involvere planer for fremtidens transportknudepunkt og indeholde den kommende udrulning af fremtidens grønne brændstoffer”, siger Dennis Jul Pedersen.

Køre- og hviletidsreglerne kræver en nøjagtig planlægning fra transportvirksomhedernes side, og lastbilernes ventetid på havnen medfører et øget behov for planlægning samt en løbende forbedring af infrastrukturen.

”Det er vigtigt, at vores chauffører har gode faciliteter, når de ankommer til Esbjerg Havn og f.eks. skal holde deres lovpligtige hvil. Derfor er det meget positivt, at Esbjerg Havn samarbejder tæt med branchen om f.eks. effektivisering, udvidelse af veje, venteområder og selvfølgelig også faciliteter til chauffører”, siger Carina Christensen, adm. direktør i ITD.

Esbjerg Havn forventes at kunne lancere yderligere planer i det nye år.

Redaktionen


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.