Danmark vil opføre flere vindmølleparker

Søndag 5. december 2021 kl: 09:00

Danmark vil opføre flere vindmølleparker
Regeringen har indgået en aftale med et flertal af folketingets parter der betyder, at Danmark frem mod 2030 vil opføre yderligere to havvindmølleparker med en samlet produktion på 2 GW. Der er også enighed om to nye marine naturnationalparker i Øresund og Lillebælt.

Udbygningen af havvind svarer til elforbruget i ca. 2 mio. danske husstande, og kommer oven i en allerede vedtaget udbygning af havvind frem mod 2030, i form af etableringen af energiø Bornholm og havvindmølleparkerne Thor og Hesselø.

”Jeg vil gerne takke aftalepartierne for en god og grøn aftale, som bringer os et vigtigt skridt videre med den grønne omstilling og sikrer vedvarende energi til danskerne”, siger finansminister Nicolai Wammen, der har forhandlet aftalen på plads.

Endvidere er aftalepartierne enige om, at der hurtigst muligt etableres 10 GW havvind i Nordsøen tilkoblet energiøen med 2040 som sigtepunkt og under hensyntagen til, at efterspørgslen efter grøn strøm er tilstede i både Danmark og vores nabolande.

Der er desuden enighed om at understøtte naturen og biodiversiteten med to nye marine naturnationalparker i Øresund og Lillebælt. I foråret 2022 vil regeringen drøfte en samlet havplan med Folketingets partier. I den forbindelse er aftaleparterne enige om, at etablere en trawlfri zone i Bælthavet, som dækker Lillebælt, Storebælt og Langelandsbælt.

Redaktionen


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.