Værft og skonnert har fulgtes ad i 30 år

Tirsdag 4. januar 2022 kl: 11:50

Værft og skonnert har fulgtes ad i 30 år
Igennem 3 årtier har skonnerten Fulton af Marstal fra 1915 anløbet Hvide Sande Havn for udførelse af kølhalning og livstidsforlængende vedligehold hos Hvide Sande Shipyard. Skonnerten fra 1915 er ejet af Nationalmuseet og driftes af Fulton Fonden.

”Hvert år hvor vi har kunne se, at Fulton anløber havnen, er vi gået ydmyg til opgaven om at yde faglig kompetence og god service for vores kunde - aldrig er det blevet taget som en selvfølge at vi som værft er blevet valgt”, siger Carl Erik Kristensen, direktør hos Hvide Sande Shipyard.

Nationalmuseet var først i 1990’erne på udkig efter et værft, der havde den faglige kompetence og erfaring i at bygge og vedligeholde fartøjer af træ. Her faldt opmærksomheden på Hvide Sande Shipyard.

”Nationalmuseet, Fulton Fonden og jeg som skipper, har igennem de sidste årtier arbejdet målrettet mod, at skonnerten fremstår som i 1915 og på samme tid lever op til dens nuværende driftsformål. Ofte har vi et fast mål i forhold til det resultat vi gerne vil have, men kender ikke den teknisk og skibsfaglige vej dertil. Her har værftet ført os sikkert igennem vores vedligeholdelsesplaner punkt for punkt. I dag kan jeg uanset hvor jeg er ringe til Hvide Sande Shipyard og tale med en af de medarbejder, der har været med helt fra starten og som er i stand til at pakke bilen med præcist det udstyr, som der skal til for at fikse de småskavanker vores ældre dame af og til har”, siger Jakob Jensen, Fultons skipper.

Faktaboks:

- Skonnerten Fulton er bygget i Marstal 1915 og sejlede oprindelig med klipfisk i det meste af Europa.
- Ankom til Hvide Sande Shiyard for første gang for 30 år siden.
- Nuværende skipper Jakob Jensen kan i 2022 fejre 20-års jubilæum.
- Alle vedligeholdsopgaver omkring skonnerten Fulton er udført, nøje planlagt og uden at
skonnerten har haft ophold i driften.
- Skonnerten har en historie som skoleskib og driftes i dag under samme ånd som
”charterskonnert”.Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.