Ligestillignen når til tops på hangarskib

Onsdag 5. januar 2022 kl: 14:58

Ligestillignen når til tops på hangarskib
Kommandør Amy Bauernschmidt ved pressemødet 3. januar inden afgang. Foto: US Navy.

For første gang nogensinde er en kvinde stævnet ud som chef - Commanding Officer - for et atomdrevet amerikansk hangarskib. Kommandør Amy Bauernschmidt blev udpeget som chef for hangarskibet USS Abraham Lincoln i august i fjor og startede sit første togt i mandags.

Men den erfarne kommandør er ikke ukendt med at være den første kvinde blandt de øverste på et skib i den amerikanske flåde. Således var hun også den første kvinde, der blev udnævnt som næstkommanderende på et amerikansk hangarskib - det samme, som hun nu er chef for.

Og så var hun iøvrigt også uddannet på det første hold fra USA´s flådeakademi, der i 1994 tillod kvinder at tjene om bord på krigsskibe og fly.

Amy Bauernschmidt startede sin karriere i den amerikanske flåde som helikopterpilot, men skiftede efter mere end 3.000 flyvetimer cockpittet ud med kommandobroen.

Mandag drog hun så ud med USS Abraham Lincoln, der efter et marathon togt i 2019 på 295 dage i Mellemøsten har ligget i flådebasen i San Diego, Californien. Det var det længste togt, noget amerikansk hangarskib har været på siden Vietnam-krigen.

Kilde: Maritime Executive

Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.