Kan du genkende skibet på dette billede ?

Torsdag 13. januar 2022 kl: 11:50

Kan du genkende skibet på dette billede ?
Foto: Forsvarsmateriell

En gang var det den norske flådes stolthed. Et højteknologisk krigsskib med avancerede sensorer og våbensystemer i stand til at ramme fjendtlige krigsskibe på stor afstand. Bygget i Spanien efter norske specifikationer og med et prisskilt på 4 milliarder norske kroner.

I dag er der stort set kun forvredne metalstykker tilbage af fregatten KNM Helge Ingstad, der er i gang med at blive klippet i småstykker på Norscrap West på Askøy. I løbet af næste måned ventes arbejdet afsluttet.

Det var tilbage i november 2018 at fregatten kolliderede med tankskibet Sola i nærheden af Bergen og efterfølgende sank. Efter en langvarig og 500 milllioner kroner dyr bjærgningsaktion lykkedes det at hente krigsskibet op af vandet igen. Men da var det for ødelagt til, at det kunne betale sig at reparere det.

Kilde: NRK

Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.