B&W-veteran snurrer snart for sidste gang

Tirsdag 22. marts 2022 kl: 16:00

B&W-veteran snurrer snart for sidste gang
Den 60-70 år gamle B&W dieselmotor har været brugt i undervisningen af kommende maskinmestre. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Fyns Amts Avis.

Utallige unge på maskinmester-uddannelsen på Simac i Svendborg har indåndet duften af fortiden, når de er blevet undervist i klassisk maskinteknologi omkring en aldrende blå B&W dieselmotor. Men nu har den snart snurret for sidste gang. Nye tider er på vej.

Den fem-cylindrede B&W motor stod oprindelig på Skamby Elværk på Nordfyn, hvor den lavede strøm til hele byen. Men i de sidste mange år har lokaliteten været Simacs maskinhal på A.P. Møllers Vej i Svendborg, hvor den har været brugt til undervisningsformål, skriver Fyns Amts Avis, Søsiden.

Den 60-70 år gamle motor, der yder godt 500 hk, er af samme type som dem, der blev brugt som hjælpemotorer på DSB-overfarterne Nyborg-Korsør, da de var jævnstrømsskibe.

Men selvom den lyseblå motor blev opgraderet med elektrisk måleudstyr til fjernovervågning og computerbetjening, er den trods alt for gammeldags til at flytte med til Simacs nybyggeri på Svendborg havn.

“Den har gjort det godt som pædagogisk redskab i mange år. Det nye, vi skal have, bliver en såkaldt dual-fuel med digital dokumentering. Den kan forbrænde andet end traditionel marinediesel, så vi forbereder Simacs studerende bedst muligt til at understøtte og gerne gå forrest i den grønne omstilling,” siger studierektor Jan AskHolm til Fyns Amts Avis.

Om der venter en fremtid for den gamle motor - og i givet fald hvilken - er usikkert. Men sikkert er det, at den snart har snurret for sidste gang i Simac-regi.

Kilde: Fyns Amts Avis, Søsiden.

Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.