50-års jubilæum hos Hvide Sande Shipyard

Onsdag 23. marts 2022 kl: 16:00

50-års jubilæum hos Hvide Sande Shipyard
Der er medarbejdere der er loyale overfor deres arbejdsplads, og så er der medarbejdere der er meget loyale overfor deres arbejdsplads, og så er der Andreas Spørring. I disse dage kan han fejre 50-års jubilæum på Hvide Sande Shipyard.

Det begyndte som det tit gør. Ung mand møder dejlig pige, og sød musik opstår. Den unge mand flytter til pigens by, Hvide Sande, og søger arbejde. Det er i 1972, samtidig med at Hvide Sande Shipyard søger en lærling til den nystartede smedeafdeling. Den stilling får Andreas Spørring, og han har været på værftet lige siden.

Andreas Spørring, der i det daglige blot bliver kaldt for ’Dres’, har i årenes løb været med til at oplære en god del af de 211 lærlinge, som smedeafdelingen har haft siden. Derudover er det blevet til 115 styrehuse og overbygninger i aluminium til fiskefartøjer, 45 aluminiums bagender på træskibe, og et utal af andre større ombygnings- og renoveringsopgaver.

Den første nybygning Dres satte sit præg på var nr. 37. I dag er det blevet til yderligere 112 nybyggede og afleverede fartøjer - redningsskibe, sejlskibe, fiskefartøjer, færger, arbejdsbåde, vindmøllefartøjer, miljø og forskningsskibe.

Dres karriere udviklet sig lige så støt - fra lærling, til smed, til værkfører, og siden til leder for smedeafdeling. I dag er han en af de projektledere, man ikke kommer udenom i værftets reparationsafdeling.

Hans høje håndværksmæssige niveau, sans for design og detalje, samt positive relationer til kunder og kollegaer er uovertruffet. Disse kompetencer og værdier sikre både kunder og kollegaer høj effektivitet og tilfredshed med det udførte arbejde.

Der findes kun få dage i løbet af året, hvor Dres’ scooter ikke trofast kører ned ad Beddingsvej. På disse dage ved kollegaerne på værftet udmærket, at det kun kan skyldes at Dres og Anne Marie holder ferie. Rejser der gennem årene har bragt dem til nogle af verdens fjerneste kyster.

Dres’ og Anne Maries tre sønner har velsignet parret med 13 børnebørn, der kan bryste sig med, at de har verdens sejeste farfar, der udover sine 50 år på værftet også kunne fejre 40-års jubilæum som frivillig brandmand i 2021.

Andreas Spørrings 50-års jubilæum bliver fejret for kollegaer, familie og inviterede gæster fredag d. 25. marts, hvor hans kongelige belønningsmedalje for 50 års tro tjeneste også kan tages i syne.

Det forlyder på spanterne, at Dres i løbet af året går på velfortjent pension i en alder af 74 år.

Vi ønsker tillykke !

Redaktionen

Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.