Georg Stage på sønderjysk visit

Tirsdag 29. marts 2022 kl: 11:50

Georg Stage på sønderjysk visit
Fotograf: Bjarke Wahlqvist

Skoleskibet Georg Stage aflægger fra søndag 3. april til tirsdag 5. april visit i Sønderborg. Der bliver mulighed for at komme om bord og eleverne vil sætte deres præg på byen. Ved skibet kan man også høre om, hvilke muligheder en maritim uddannelse giver unge mennesker.

Georg Stage, som i disse dage gennemfører sejltræning i Isefjorden, lægger torsdag kursen mod Sønderborg. Der forventes ankomst søndag formiddag.

Skibet lægger til ved Sønderborg Slot. Søndag, mandag og tirsdag er der mulighed for at komme om bord mellem kl. 18 og 20. Skibet kan desværre ikke holde åbent hele dagen, da der fortsat er undervisning for eleverne om bord.

Kl. 14-20 søndag og kl. 10-20 både mandag og tirsdag kan man møde personale fra Georg Stage, som står ved skibet.

Georg Stage er en sejlende søfartsskole, som giver unge mennesker mellem 18 og 22 en grundlæggende maritim uddannelse. Når de er færdige på skibet, kan de søge hyre og eventuelt senere vælge at læse videre. Uddannelsen, som er under tilsyn af Uddannelses- og Forskningsministeriet, tager tyve uger, og der kan optages 63 på hvert togt. Siden 2019 har skibet sejlet to togter årligt.

Når skibet sejler videre skal det til Portsmouth i England, Bilbao i Spanien og Cork i Irland, før det vender tilbage til Danmark for at fejre fødselsdag. 25. maj er det 140 år siden, at det første Georg Stage tog på sit første togt.

Redaktionen


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.