Brandvarmt sagsanlæg af de helt sjældne

Tirsdag 19. april 2022 kl: 11:50

Brandvarmt sagsanlæg af de helt sjældne
Foto: Norwegian Cruise Line.

Den amerikanske turist havde været en tur i land under sit krydstogt ed Norwegian Cruise Lines skib, Norwegian Escape. Imens havde en medarbejder gjort rent i kahytten og selvfølgelig også i badeværelset. Men det fik nogle helt uventede konsekvenser for turisten.

Det var nytårsaftens dag i 2019, da Andreas Ramirez efter sin tur rundt på Barbados igen gik om bord på Norwegian Escape. Støvet skulle skylles af inden aftenens festligheder og Ramirez erkendte efterfølgende, at han ikke var helt bekendt med blandingsbatteriets indstillingsmuligheder.

Under rengøringen havde medarbejderen drejet håndtaget på blandingsbatteriet fra “komfortabelt varmt” til den varmest mulige indstilling.

Men det undskylder selvfølgelig ikke, hvad der skete.
Da Ramirez tændte for bruseren var vandet nemlig så varmt, at han pådrog sig tredjegrads forbrændinger og efterfølgende fik foretaget hudtransplantationer.

I sit sagsanlæg mod Norwegian Cruise Line fremførte Ramirez, at han ikke tidligere havde haft problemer med bruseren. Rederiet indgik da også i fjor et forlig med ham, men vil nu have sine omkostninger dækket af Grohe, der har leveret blandingsbatterierne til skibets mange hundrede kahytter.

Norwegian Cruise Line skriver bl.a. i sagsanlægget, at blandingsbatteriet fra Grohe havde tilladt en temperatur på det varme vand på mere end de aftalte 46 grader.

Hvor stor en erstatning, rederiet kræver af den tyske leverandør, melder historien ikke noget om.

Kilde: TradeWinds
Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.