Zeronorth får ny kapital og ny medejer

Torsdag 2. juni 2022 kl: 09:58

Zeronorth får ny kapital og ny medejer
Arkivfoto.

Maersk Tankers digitale spin-off, Zeronorth, der i forvejen har Cargill som medejer, udvider nu ejerkredsen med den amerikanske kapitalfond PSG Equity i forbindelse med en ny kapitaltilførsel på 50 mio. dollar, der skal være med til at accellerere udfasningen af fossile brændstoffer i shipping.

Maersk Tankers og Cargill har også selv bidraget til kapitalindsprøjtningen, der skal bruges til produktudvikling, ansættelse af flere medarbejdere og mulige opkøb.

ZeroNorth, der er bygget op omkring softwaren Optimise, der er bygget til at reducere forbruget af bunkerolie og dermed CO2 udledningen. Ifølge selskabet vil platformen i 2022 bidrage til en reduktion af CO2 udledningen med over 500.000 tons i forhold til 218.000 tons i 2021.

Kilde: TradeWinds.Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.