Sea Installer rejser mølle på syv timer

Sea Installer rejser mølle på syv timer

Lørdag 4. maj 2013 kl: 10:00


Sea Installer formåede at fuldføre installationen af sin 14. vindmølle i Anholt Havmøllepark, vindmølle A19, den 4. april klokken 03.30 om morgenen før fartøjet drog af sted til et af DONG Energys andre offshore projekter, West of Duddon Sands, i Det Irske Hav.

Det lykkedes Sea Installer at installere en komplet vindmølle på mindre end syv timer. Det tog kun fartøjet cirka 40 dage at installere de 14 vindmøller ved Anholt Havmøllepark. Samtidig viste Sea Installer, at det er teknisk muligt at optimere vindmølleinstallation. Fartøjet formåede at demonstrere, hvordan hele mølletårnet bliver løftet på plads i ét løft i stedet for to som hidtil.

Installation af et komplet tårn sparer meget tid. Det betyder også en hurtigere idriftsættelse af vindmøllerne efter installationen. Normalt, når man installerer tårnet gøres de i to løft. Det tager flere arbejdsdage til at arrangere løftene og etablere kabelforbindelser mellem de to tårndele. Dette arbejde kan gøres onshore, når tårnet kan løftes på plads i én operation.

Fuldt operationelt, vil Sea Installer kunne bære otte komplette vindmøller af den størrelse, der anvendes i Anholt Havmøllepark.

Kilde: offshorewind.biz


< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark