Moskva vil øge færgetrafik uden om Polen

Moskva vil øge færgetrafik uden om Polen

Torsdag 10. november 2016 kl: 08:27


Det russiske transportministerium undersøger muligheden for at øge godstransporten til Europa med en ny færgeforbindelse for at omgå Polen. Et forslag er blevet drøftet mellem den russiske vicetransportminister Nikolay Asaul og repræsentanter for det danske rederi DFDS, ifølge ministeriet.

”Det vil gøre det muligt at fjerne transittrafik gennem Polen, der er ustabil på grund af den polske politik om tilladelser, samt polske chauffører, der lægger hindringer i vejen for russiske transportfirmaer, til skade for et fornuftigt arbejdsmiljø”, står der i en rapport fra transportministeriet.

DFDS skulle efter sigende være parat til at oprette en ny færgerute fra en af Ruslands kommercielle havne. DFDS har til hensigt at stille med færger nok til at opfylde efterspørgslen fra russiske transportfirmaer, der opererer i Europa.

Færgeforbindelsen ville kunne løse problemer forårsaget af restriktioner på russisk gods der køres i transit på tværs af Polen. Russiske køretøjer er i øjeblikket tvunget til at opnå polske transittilladelser for at passere gennem landet.

Tidligere på året kunne Rusland og Polen ikke blive enige om en aftale om nye tilladelser til 2016. Som følge heraf holdt russiske og polske lastbilchauffører i lange køer ved grænseovergangene i ugevis. I april lykkedes det dog Moskva og Warszawa at komme til en aftale.

Da godstrafikken fra Rusland til Europa er stor, vil den logistiske tidsbesparelse, ifølge ministeriet, være afgørende for yderligere handel mellem Rusland og Den Europæiske Union. Transport af gods med færge vil kunne give en potentiel besparelse i brændstof og vejafgifter.

Kilde: RT News


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark