DM i skills skal trække unge til det blå Danmark

DM i skills skal trække unge til det blå Danmark
Glade elektrikere på sidste års DM i Skills

Tirsdag 24. januar 2017 kl: 11:55


Det blå Danmark går nu i samlet flok ind i kampen for at skaffe mere faglært arbejdskraft ind i den blå industri. Det sker, når fagene i den maritime industri stiller op til DM i Skills.

”Den maritime industri er i vækst og har brug for flere dygtige medarbejdere. Vi vil især gerne vise, at hvis man tager en erhvervsuddannelse indenfor det tekniske område, er der masser af gode jobs at få og flere muligheder for at læse videre inden for det maritime område. Med en erhvervsuddannelse som f.eks. skibsmontør eller elektriker, kan du tage en mellemlang videregående uddannelse til f.eks. maskinmester eller produktionsteknolog,” siger adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.

DM i Skills blev afholdt første gang i 2011 og finder i år sted i Aalborg den 26.-28. Januar.

DM i Skills er en konkurrence, hvor de bedste indenfor de de deltagende erhvervsuddannelser kæmper om at komme videre til EuroSkills og måske til WorldSkills. Konkurrencen kan dermed både være med til at fremstille de forskellige erhvervsmuligheder i et positivt lys og samtidig give de bedste elever muligheder for at prøve deres kunnen af i en international sammenhæng.

Foruden brancheforeningen Danske Maritime, der deltager som partner i projektet Fremtidens Maritime Håndværker, er standen bemandet med repræsentanter fra erhvervskampagnen World Careers og MARCOD. Desuden er der på standen for Det Blå Danmark lærlinge til stede fra nordjyske maritime virksomheder.

”Vi opfordrer stærkt virksomheder i den maritime branche til at kigge forbi i Aalborg og møde elever, der er i gang med at uddanne sig til faglærte,” siger Jenny N. Braat.
 
Kilde: Danske Maritime


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark