Danske Rederier med i ny cyberalliance

Danske Rederier med i  ny cyberalliance

Fredag 2. november 2018 kl: 08:56


I går blev en ny cyberalliance bestående af Finans Danmark, Danske Regioner, Dansk Energi, Teleindustrien og Danske Rederier lanceret ved konferencen 'Cybersikkerhed og de samfundskritiske sektorer'.

”Vi har et godt samarbejde med de andre sektorer, som vil komme medlemmerne til gode i form af konkrete råd og initiativer samt indspark til arbejdet med Søfartsstyrelsen om en sektorstrategi for søfarten,” siger Innovations- og digitaliseringschef i Danske Rederier, Asbjørn Christiansen.

Blandt talerne på konferencen var blandt andet forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, der fortalte om den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed, herunder forventninger til samarbejdet med de samfundskritiske sektorer.

Den maritime sektor var repræsenteret af Andy Powell, CISO i A.P. Møller – Mærsk, der fortalte om shippingkoncernens erfaringer i kølvandet på det meget store cyberangreb, der ramte Mærsk i sommeren 2017 og kostede virksomheden op mod to milliarder kroner.

Andy Powell fremhævede, at alle virksomheder naturligvis skal gøre meget for at sikre systemer, men at man ikke helt kan undgå at blive ramt. Han understregede, at det bedste forsvar mod cyberangreb er samarbejde, såvel med andre virksomheder som myndigheder og rådgivere.

Ud over at styrke dialog og videndeling, vil Cyberalliancen have fokus på at skabe et stærkere samarbejde i forhold til fremtidens uddannelse af IT sikkerhedsspecialister, efteruddannelse af relevante nøglepositioner og kurser på cyber - og informationssikkerhedsområdet.

Kilde: Danske Rederier


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark