Video

To fragtskibe kolliderer i Nordsøen

To fragtskibe kolliderer i Nordsøen

Lørdag 17. november 2018 kl: 10:00


Tidligt torsdag morgen kolliderede det tyrkiske fragtskib Paksoy 1 med fragtskibet EEMS Cobalt ud for Eemshaven, Nederlandene. Paksoys bov ramte Cobalt midt på styrbordssiden og punkterede skroget over vandlinjen. De to fartøjer hang sammen indtil slæbebåde fik dem trukket fra hinanden.

Kollisionen resulterede i omfattende skade på Paksoys bulbstævn. Efter de to skibe var kommet fra hinanden, sejlede Paksoy til en ankerplads nær mundingen af floden Ems, hvor skibet stadig ligger, mens en undersøgelse er i gang.

På fredag kunne EEMS Cobalt for egen kraft sejle til havnen i Eemshaven. Skibet blev ledsaget af slæbebåden Waterstroom og arbejdsfartøjet Neuwerk. Den tyske Havariekommando og den nederlandske kystvagt har afsluttet deres indsats. Undersøgelser af årsagen til hændelsen fortsætter.

En rekonstruktion baseret på AIS ser ud til at vise Paksoy 1, der krydser Cobalts bov og derefter drejer skarpt til styrbord og cirkler tilbage på en næsten modsat kurs, inden skibet rammer Cobalt.Foto: HavariekommandoKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark