Innovation camps skal øge faglig stolthed

Innovation camps skal øge faglig stolthed

Tirsdag 20. november 2018 kl: 15:50


De kommende måneder afholdes der innovation camps for unge, der er i gang med et hovedforløb på en teknisk erhvervsuddannelse. Med støtte fra Nordea-fonden samarbejder virksomheder, erhvervsskoler og elever om at styrke den faglige stolthed, på tre ’innovation camps’

”På innovation camps’ene får eleverne mulighed for at blive udfordret på højt fagligt plan og samarbejde på tværs af flere tekniske uddannelser. Det sker med praksisnære udfordringer, som har deres udspring i det lokale erhvervslivs dagligdag. Det er alt sammen med til at knytte erhvervsliv og skoler tættere sammen og højne den faglige stolthed hos både elever og lærere på erhvervsuddannelserne,” siger Cecilie Lykkegaard, underdirektør hos Danske Maritime.

De unge skal de arbejde sammen på tværs af fag med udfordringer udviklet af lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner samt organisationerne bag, brancheorganisationen Danske Maritime og Nationalt Center for Erhvervspædagogik, NCE, der er en del af Københavns Professionshøjskole.

Den første camp løber af stablen 19.-21. november i Nordjylland på EUC Nord, hvor også TECH College Aalborg deltager. Den næste på Fyn og afholdes på Svendborg Erhvervsskole med deltagelse af Syddansk Erhvervsskole og den tredje afholdes på ZBC i Slagelse. ES Nord med bådebyggeruddannelsen er desuden med i samarbejdet om alle tre camps.

Tilslutningen fra erhvervslivet har også været stor med deltagelse fra bl.a. virksomhederne Automation Lab, FAYARD, Inrotech, Karstensens Skibsværft, MAN Energy Solution, Norisol, Orskov Yard, Alfa Laval, Assens Shipyard og VMS Group.

Kilde: Danske Maritime


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark