Tørlastskib grundstødt i Øresund

Tørlastskib grundstødt i Øresund
Arkivbillede

Onsdag 16. januar 2019 kl: 11:01


Et tørlastskib gik tirsdag morgen på grund lige udenfor Landskrona. Det handler om det 88 meter lange Cypiotisk-flagede Rix Emerald. Kystvagten var hurtigt på stedet med flere enheder og tjekkede blandt andet besætningen, men fandt intet at bemærke. Der er intet udslip fra fartøjet.

”Ingen olie er lækket i forbindelse med grundstødningen, der fandt sted tirsdag morgen ud for Landskrona. Kystvagtens dykkere har undersøgt havaristens skrog uden at konstatere skade. Vi har et godt samarbejde med både politiet, Transportstyrelsen og den kommunale redningstjeneste på stedet”, siger vagthavende Kalle Isaksson ved Kustbebevakningen.

Årsagen til grundstødningen er ikke fastslået. Ingen af den otte mand besætning kom til skade, da skibet løb på grund. Årsagen til hændelsen er stadig uklar. Politiet har indledt en foreløbig undersøgelse, for at fastslå, om der er tale om uagtsomhed.


Det er rederiet, der er ansvarlig for skibets bjærgning, men inden skal en bjærgningsplan godkendes af Transportstyrelsen og Kustbevakningen.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark