Hurtigruten opgraderer med batterier

Hurtigruten opgraderer med batterier
MS Midnatsol er det af de tre skibe, der opgraderes til en grønnere drift med batterier.

Tirsdag 20. august 2019 kl: 14:06


Hurtigruten ønsker et grønnere aftryk fra sine skibe og har derfor besluttet at opgradere tre skibe med hybridteknologi. Rederiet satte tidligere på sommeren verdens første hybriddrevne krydstogtskib Roald Amundsen i drift.

Roald Amundsen får senere i år følgeskab af søsterskibet MS Fridtjof Nansen, der er under bygning på Kleven værft i Norge, men den grønne linje fortsættes med opgraderingen af MS Trollfjord, MS Finnmarken og MS Midnatsol til hybriddrift.

De tre skibe omdøbes til henholdsvis MS Maud, MS Otto Sverdrup og MS Eirik Raude og vil i løbet af de næste par år blive udstyret med batteripakker, der skal være med til at nedbringe skibenes klimaaftryk, ligesom skibene vil kunne benytte landstrømsanlæg.

Samtidig vil skibene blive opgraderet med maskiner, der har det lavest mulige udslip og overholder alle nuværende og fremtidige regler for udledninger.

De omfattende moderniseringer er de største enkeltstående opgraderingsprojekter i Hurtigrutens historie og skal gøre skibene til “Premium Expedition” krydstogtskibe med plads til hver 530 passagerer.

Kilde: Hurtigruten.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark