Australien med i amerikansk ledet styrke

Australien med i amerikansk ledet styrke

Fredag 23. august 2019 kl: 15:04


Australien har besluttet at bidrage til den amerikansk ledede styrke ved Hormuzstrædet. Det australske bidrag vil bestå af en fregat og et overvågningsfly. Storbritannien og Bahrain er indtil nu de to eneste lande der indgår i styrken.

Det australske overvågningsfly vil være klar inden udgangen af i år, mens fregatten først vil være til rådighed næste år.

Storbritannien har allerede to krigsskibe i Den Persiske Golf, destroyeren HMS Duncan og fregatten HMS Montrose. Yderligere to krigsskibe er på vej - destroyeren HMS Defender og fregatten HMS Kent. De to sidstnævnte befinder sig lige nu i Middelhavet med kurs mod Suez Kanalen.

Den britiske regering afslog fra starten at deltage i den amerikansk ledede styrke. Det skete med henvisning til den hårde linje amerikanerne har anlagt overfor Iran. Men briterne skiftede holdning da den nye premierminister Boris Johnsson kom til magten.

USA har sagt, at de ikke vil deltage direkte i flådestyrken, men bistå styrken med efterretningsoplysninger og elektroniske data.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark