Iran: Supertanker har losset sin olielast

Iran: Supertanker har losset sin olielast

Mandag 9. september 2019 kl: 11:11


Det iranske udenrigsministerium har nu bekræftet, at den iranske supertanker Adrian Darya 1 har losset sin olielast i en havn i Middelhavet, dog uden direkte at bekræfte amerikanske oplysninger om, at supertankeren er ankommet til Tartus i Syrien.

En talsmand for udenrigsministeriet, Abbas Mousavi, siger til det iranske nyhedsbureau IRNA, at Iran - på trodse alle sanktioner og forhindringer - vil fortsætte med at sælge sin olie.

Den iranske udmelding kommer efter, at den amerikanske nationale sikkerhedsrådgiver, John Bolton, i weekenden slog fast, at Adrian Darya 1 var ankommet til Syrien, og offentliggjorde satellitbilleder der angivelig viste den iranske supertanker lige uden for havnen i Tartus.

“Enhver der sagde, at Adrian Darya 1 ikke var på vej til Syrien, tog fejl. Teheran mener, det er vigtigere at finansiere det morderiske Assad-regime end at tage sig af sit eget folk. Sanktionerne mod Iran bliver ikke løftet, før styret stopper med at lyve og sprede terror”, skrev John Bolton i et tweet.

USA betragter Irans Revolutionsgarde, der ifølge amerikanerne driver omfattende forretninger i Iran, som en udenlandsk terrororganisation. Det betyder, at USA sidestiller enhver hjælp eller handel med organisationen som værende assistance til terrorisme.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark