Kendte shippingfolk investerer i Bawat

Kendte shippingfolk investerer i Bawat

Mandag 7. oktober 2019 kl: 13:14


Det danske firma Bawat, som er specialiseret i behandling af ballastvand på skibe og havne, har hentet mere end 20 millioner kroner blandt eksisterende og nye aktionærer. De nye aktionærer tæller bl.a. Torben Østergaard-Nielsen og Klaus Kjærulff.

”Med den betydelige kapitaludvidelse på mere end 20 millioner kroner fra eksisterende og nye aktionærer er selskabet særdeles godt rustet til fremtiden. Sammen med den nye og meget erfarne ledelse og bestyrelse er vi nu parate til at vokse betydeligt i de kommende år baseret på vores unikke patenterede og meget konkurrencedygtige system til behandling af skibes ballastvand”, siger bestyrelsesformand Klaus Nyborg.

Torben Østergaard-Nielsen, der bl.a. ejer Dan-Bunkering investerer i Bawat via Selfinvest Family Office. Tidligere Torm-topchef Klaus Kjærulff og tidligere Sondex-ejer Åge Søndergaard er at finde som nye aktionærer.

Kapitalrejsningen sker samtidig med, at IMO-konventionen for behandling af ballastvand træder i kraft i relation til de eksisterende skibe, hvor mere end 50.000 skibe over de næste 5 år skal have installeret et ballastvandssystem.

Bawat har indleveret ansøgning for opnåelse af US Coast Guard typegodkendelse og ligeledes IMOcertifikatet, og det forventes, at selskabet opnår begge tilladelser inden for kort tid. Ansøgningen er fortsat baseret på unik brug af overskudsvarme fra skibes hovedmotor, eller andre varmekilder med overskudsvarme ombord til varmebehandling af ballastvandet.

Systemet er i nuværende form betydeligt optimeret ved, som det eneste system på markedet, at kunne behandle ballastvand in-line ved ballastering eller de-ballastering uden brug af holdetid – ’one pass system’. Operationelt giver det markedets mest fleksible system, som samtidig kan bidrage positivt til shippingindustriens grønne omstilling. Desuden kan systemet som noget helt særligt og med stor fordel anvendes i havne og på værfter.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark