Overvejer ruteændring efter kapring

Overvejer ruteændring efter kapring

Onsdag 6. november 2019 kl: 08:00


Det norske rederi JJ Ugland overvejer nu, om deres skibe fortsat skal sejle i Guineabugten ud for Benin. Det sker efter angrebet på rederiets fragtskib Bonita og kidnapningen af ni besætningsmedlemmer lørdag morgen.

"Ugland gennemfører kontinuerligt vurderinger af sikkerhedssituationen i områder, hvor vores fartøjer opererer. I lyset af den indtrufne hændelse vurderer vi, om vores skibe skal sejle i dette område,” skriver rederiet i en opdatering om situationen mandag eftermiddag.

Det 189 meter lange fragtskib blev angrebet lørdag morgen, da det lå for anker ca. 15 km ud for havnebyen Cotonou i Benin. Kaptajnen er blandt de ni besætningsmedlemmer, der blev kidnappet.

Rederiet beskriver situationen som alvorlig og oplyser, at de arbejder i døgndrift for at få de ni besætningsmedlemmer frigivet.

“Vi gør vores yderste for at få besætningen i sikkerhed,” hedder det i opdateringen.
Efter angrebet blev skibet bragt til havnebyen Cotonou, hvor rederiet løbende har været i kontakt med den resterende del af besætningen, der fortsat er ombord på skibet.

“Deres tilstand må anses for god i betragtning af, hvad de har været igennem. De blive tilbudt lægehjælp og opfølgning efter behov,” skriver det norske rederi.

Kilde: Sysla, NRK.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark