Ny Samsø-rute får økonomisk håndsrækning

Ny Samsø-rute får økonomisk håndsrækning
Den nye Samsø-færge Lilleøre får attraktiv anløbsplads ved Dokk1 stillet gratis til rådighed af Aarhus Kommune.

Tirsdag 4. februar 2020 kl: 13:05


Aarhus Kommune har besluttet at give den kommende Samsø-rute mellem Aarhus og Sælvig gratis havneplads i to år. Den nye hurtigfærge Lilleøre vil få anløbsplads lige ud for Dokk1, hvor der er nem adgang til såvel letbane som p-pladser. Rederi-direktør er begejstret.

Aarhus Kommune ser frem til den nye færgerute og har besluttet at understøtte økonomien i de første to år ved at stille anløbspladsen gratis til rådighed for Samsø Rederi, der er ejet af Samsø Kommune, skriver Jyllands-Posten.

“Overordnet set gør vi det, fordi vi synes, det er en god idé at binde Samsø bedre sammen med Aarhus. Bæredygtigheden i driften og økonomien er udokumenteret, fordi ruten ikke er etableret, og ingen ved derfor, hvordan den vil udvikle sig passagermæssigt,” siger rådmand Bünyamin Simsek (V), Teknik og Miljø i Aarhus Kommune til avisen.

“Det er fantastisk. Det er en gestus fra Aarhus Kommune til Samsø Kommune,” lyder det begejstret fra Carsten Kruse, der er direktør i Samsø Rederi.

Samsø Kommune har igangsat projektet i håb om, at det kan øge både bosætningen på øen. Men økonomien i ruten er usikker, og det var hovedårsagen til, at den alene blev vedtaget med seks stemmer fra Socialdemokratiet og SF i kommunalbestyrelsen. Fem borgerelige byrødder stemte i mod.

Foreløbig er der investeret 41 mio. kr. i bygningen af den nye færge i Kina, der efter planen skal indsættes 15. juni. Det er allerede nu muligt at booke billet, men om tidsplanen holder er usikkert efter, at det kinesiske værft har oplyst rederiet om, at genoptagelsen af arbejdet er forsinket på grund af coronavirussen.

Kilde: JP Aarhus


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark